DIH4S

Inovatii digitale pentru o societate inteligenta, sigura si sustenabila

Pagina in limba romana contine doar informatii sintetice despre serviciile DIH4S si despre modalitatea de livrare a acestor servicii pentru beneficiarii din regiune. Pentru informatii detaliate privind DIH4S va invitam sa consultati paginile in limba engleza ale acestui site.

SERVICII

Testare inainte de a investi in digitalizare

Daca ai necunoscute privind viabilitatea investitiei in digitalizare ori in transformarea digitala a modelului actual de afaceri sau daca doresti sa testezi functionarea anumitor inovatii digitale inainte de a investi intr-un proiect de digitalizare te invitam la o discutie

Asistenta pentru finantarea digitalizarii

Daca ai nevoie de studii de fezabilitate pentru o dimensionare tehnica si financiara corecta a proiectelor de digitalizare sau daca esti in cautarea unor fonduri de investii pentru proiectele tale de digitalizare  suntem aici pentru a te ajuta

Dezvoltarea competentelor digitale

Am pregatit pentru tine o baterie de programe de formare pentru dezvoltarea competentelor digitale, pentru managementul sistemelor digitale si managementul transformarii digitale

Parteneriate si retele pentru inovatii digitale

Daca esti in cautarea unor parteneri sau furnizori care sa te asiste in proiecte concrete de digitalizare apeleaza la noi

Materiale informative

Transformarea digitala in actiune

Abordare integrata si comprehensiva

Tot ceea ce ai nevoie pentru o calatorie sigura in universul digital

Daca aveti viziunea si ambitia de a participa la “maratonul” transformarii digitale a organizatiei dumneavoastra sau chiar la “sprinturi” asociate proiectelor punctuale de digitalizare, noi suntem pregatiti pentru a va antrena si pentru a va asista cu un profesionalism ridicat in acest demers. Afirmam acest lucru pentru ca acoperim cu experienta si competente toate etapele ciclului de viata ale unui proiect de inovatie digitala, stim cum trebuie abordata o strategie eficace de transformare digitala si dispunem de instrumente care sa rezolve inovativ orice provocare de natura tehnica sau financiara. Daca vrei sa stii cum reusim acest lucru contacteaza-ne sa stabilim o prima sedinta de lucru!

Te invitam sa parcurgi si paginile in limba engleza ale site-ului nostru care prezinta pachetul complet de servicii, exemple de proiecte livrate in piata, infrastructura de testare si experimentare la care va oferim acces, precum si programele noastre de instruire in domeniul tehnologiilor digitale [legaturile directe la paginile in limba engleza sunt aici: servicii, proiecte, infrastructura, instruire]. Credem ca ceva din cele mentionate mai sus ti se potriveste si tie!

Calitate – inovatie – rezilienta

Ce iti oferim

Expertiza optima

Solutii complete

Servicii transparente

Solutii personalizate

Ultimele inovatii

Abordare pe ciclu de viata

Bune practici dovedite

Povesti de succes

Diversitate de solutii

RECOMANDARI

Digitizarea se referă la optimizarea sau imbunatatirea internă prin transferul in mediul digital al unor procese (ex. automatizarea productiei, managementul electronic al documentelor) și are ca rezultat reducerea unor costuri, cresterea productivitatii, cresterea calitatii, reducerea erorilor, optimizarea solutiilor s.a.m.d.

DIH4S

 

Digitalizarea este utilizarea tehnologiei digitale pentru a schimba modelul de afaceri al firmei, creand linii noi de activitate economica aducatoare de venituri si oportunitati de afaceri cu valoare adaugata ridicata

DIH4S

Transformarea digitala este redefinirea completa a strategiei de afaceri prin adoptia digitalizarii, unde tehnologia digitala nu este doar o functie suport ci o competenta strategica, iar procesul implica schimbari in cultura firmei si adoptia pe scara larga a digitalizarii de catre toti angajatii

DIH4S

“Incepe cu O DIAGNOZA SI un audit de digitalizare”

In cadrul unei organizatii, indiferent de profilul de activitate, aproape toate procesele pot fi digitalizate si cele mai multe activitati pot fi digitizate. Marea provocare consta in identificarea acelor zone in care regasim o rata ridicata de recuperare a investitiei in digitalizare. Te putem ajuta sa identifici acele zone si sa intelegi unde si cat de mari sunt dezechilibrele in sistemul tau de afaceri; dezechilibre care pot fi diminuate prin digitalizare. Putem cuantifica decalajele de productivitate si eficacitate intre procesele din lantul valoric si indica cu precizie cele mai nevralgice puncte, unde costurile sunt mai ridicate decat valoarea adaugata. Auditul nostru acopera toate palierele organizatiei, de la nivelul echipamentelor pana la sistemul informatic curent, portofoliul de aplicatii, securitatea cibernetica si gradul de conectivitate digitala pe lantul furnizor si pe lantul valoric.

“Continua cu un proiect pilot de digitalizare cu impact ridicat”

Cand ne referim la un proiect de digitalizare cu impact ridicat avem in vedere acel tip de proiect care creeaza un salt vizibil in performanta organizatiei. Nu discutam in acest caz doar despre achizitia unei solutii software sau a unui sistem robotic, desi si acestea pot fi importante in contextul unui proiect de digitalizare cu impact ridicat. Discutam despre un proiect radical transformativ la nivelul unui proces sau unor procese cheie ale organizatiei. Un astfel de proiect trebuie abordat suplu si agil, pentru a permite pivotarea rapida in orice moment, minimizand astfel riscurile investitiei.  Primul pas in acest demers este fundamentarea studiului de fezabilitate tehnica si financiara, urmat de detalierea solutiei si implementarea acesteia. Proiectul trebuie abordat pe ciclu de viata, atat sub aspect tehnic cat si financiar. Implementarea trebuie asistata si in zona adaptarii proceselor curente si in zona educarii personalului, dupa care trebuie monitorizata evolutia legata de adoptie si indicatorii financiari de rentabilitate a investitiei.  Noi dispunem de expertiza si mijloacele adecvate pentru a te asista in demararea si finalizarea cu succes a unui astfel de proiect.

“Continua apoi cu fundamentarea unei strategii si a unui plan de proiecte pentru digitalizare si transformare digitala”

Digitalizarea si transformarea digitala depasesc granitele adoptiei si utilizarii unor tehnologii digitale. Proiectul pilot de digitalizare mentionat la etapa anterioara are rolul de a castiga increderea in transformarea structurala a organizatiei prin adoptia digitalului si de a identifica barierele culturale, de competente digitale si limitele modelului de afaceri si lantului valoric. Pe baza lectiilor extrase din proiectul pilot si din rezultatele auditului de la prima etapa se poate contura strategia de transformare a afacerii prin adoptia tehnologiilor digitale ca motor al cresterii sustenabile in primul rand si abia apoi ca factor suport al proceselor organizationale.

“Aplica strategia in mod sistematic”

De la strategie trebuie trecut cat mai repede la activarea proiectelor de digitalizare, intr-o ordine logica, avand clar definit cadrul si aspectele tehnice pentru abordarea integrata si utilizarea apoi a rezultatelor intr-o formula agregata. Noi dispunem de instrumente care permit prioritizarea proiectelor de digitalizare, insa mai important decat atat, dispunem de expertiza ingineriei si implementarii acestora in sinergie cu sistemele digitale care exista deja in cadrul organizatiei. Digitalizarea nu este o suma de aplicatii informatice si alte tehnologii care automatizeaza productia; digitalizarea este un sistem integrat, in care toate datele din diverse procese se colecteaza la un loc si apoi se analizeaza cu ajutorul modulelor de inteligenta artificiala pentru a oferi asistenta factorilor de decizie pe diverse paliere, de la productie pana la managementul strategic. 

Servicii premium

Transformarea digitala poate fi utila si pentru afacerea ta

In prezent se discuta tot mai mult despre transformare digitala a afacerilor condusa de date si sisteme inteligente. De asemenea, exista inca confuzii privind ce este, unde se poate si cum se poate aplica transformarea digitala si cum poate fi aceasta sustinuta de inteligenta artificiala intr-o maniera etica si sigura in cadrul unei companii. De aceea, noi am pregatit un serviciu specializat pentru a te asista sa parcurgi procesul de transformare digitala condusa de inteligenta artificiala in arii de activitate unde complexitatea este atat de ridicata incat este extrem de dificil, costisitor si de durata ca sa intelegi fenomenele apeland la instrumente si abordari traditionale. Cu sistemele inteligente pe care le aducem in fata ta poti cuantifica aspecte ascunse legate de modul in care se fac lucrurile la tine in organizatie si se pot face predictii asupra unor evolutii viitoare.

Nu trebuie sa fii o companie mare sau care opereaza intr-un domeniu avansat tehnologic pentru a beneficia de aplicarea unor sisteme inteligente in procesele de afaceri. Chiar daca afacerea ta este in zona comerciala sau a productiei de componente la comanda, aplicatiile bazate pe sisteme inteligente iti pot aduce informatii cruciale pentru asigurarea unui avantaj competitiv.

Am identificat peste 150 de situatii (cazuri de aplicare) in care sistemele inteligente isi aduc o valoare adaugata semnificativa in bunul mers al unei afaceri, de la aspecte care tin de management si luarea deciziilor, marketing, resurse umane, aprovizionare, productie, vanzari, asigurarea calitatii, inovatia serviciilor si produselor etc.

Daca esti curios sa afli cum este posibil acest lucru, te invitam sa apelezi la noi pentru o prima discutie.

Colaborare

Alege planul care functioneaza cel mai bine pentru tine

Noi stim ca fiecare proiect de digitalizare este unic deoarece fiecare organizatie se afla intr-un context unic. Noi credem in abordarea personalizata a proiectelor pentru ca doar asa se poate crea valoare unica si se pot maximiza performantele in contextul unor constrangeri particulare. Suntem pregatiti sa acoperim toate etapele unui proiect de digitalizare, de la auditul initial, la prototipare graduala si testare off-site, urmata de pilotare si apoi la scalare, precum si sa asistam beneficiarul pentru a identifica surse potentiale de finantare (ex. fonduri europene, fonduri publice nationale, granturi oferite de banci de dezvoltare, credite bancare in conditii avantajoase, facilitarea accesului la fonduri de garantare etc.).

Te invitam la o discutie pentru a intelege cum facem acest lucru si pentru a contura impreuna un plan preliminar de actiune. Acest lucru nu costa; din contra, iti ofera oportunitatea de a intelege mai bine cum poate beneficia organizatia ta din adoptia digitalizarii la scara mai larga. Chiar daca nu esti dispus sa incepi cu proiecte de amploare, suntem pregatiti sa te asistam si in rezolvarea prin digitalizare a unor probleme urgente (ex. monitorizarea calitatii productiei) sau in optimizarea sistemului informatic curent (ex. cresterea gradului de protectie la atacuri cibernetice).

Profesionistii

Echipa de interfata

Pentru livrarea serviciilor, DIH4S opereaza cu un bazin larg de experti. Prin forma de organizare, DIH4S are acces rapid si direct la 5000+ profesionisti in IT, 2000+ specialisti in diverse sectoare economice, 200+ experti in inteligenta artificiala si robotica, 20+ experti in probleme legate de fonduri pentru investitii in digitalizare si alti experti in domenii orizontale (ex. managementul inovarii, managementul calitatii, management strategic, managementul proiectelor etc.).

Pentru fiecare problema particulara, DIH4S are un model de afaceri colaborativ bazat pe “inovatia policentrica” prin care formeaza cea mai potrivita echipa de lucru, cu profesionsiti din diversele organizatii aflate in reteaua DIH4S, care apoi opereaza prin Biroul de Management de Proiecte al DIH4S, unde se aplica proceduri institutionalizate pentru un management de proiect agil si suplu, instrumente de monitorizare a calitatii in cadrul proiectului instrumente de inginerie a valorii si de co-creare impreuna cu beneficiarul.

Dupa livrarea serviciului, DIH4S asista beneficiarul in pregatirea unui parteneriat strategic cu un furnizor de specialitate in vederea garantarii mentenantei, actualizarii si interventiilor de urgenta pe ciclul de viata al solutiei de digitalizare obtinuta ca livrabil al serviciului DIH4S.

Pentru primele contacte, pana la fundamentarea proiectului si inceperea colaborarii, DIH4S opereaza cu o echipa de experti la interfata cu beneficiarul. Echipa de interfata o gasiti pe pagina in engleza la About Us → People [legatura directa aici]. Pentru a afla mai multe despre noi, contacteaza-ne la adresa de email mentionata aici.

Contacteaza-ne!

Te invitam sa ne scrii pe adresa de email contact@dih4society.ro pentru a orice chestiune de interes pentru tine privind digitalizarea si transformarea digitala a organizatiei